מכופף הבננות (עם שוקולד וחמאת בוטנים)

מקור: celebrations

נגיסי בננה-שוקולד-חמאת בוטנים – הכי מרשים והכי פשוט…

ככה מכינים

בוחרים בננות הכי ישרות שאפשר למצוא.
מקלפים וחותכים את הקצוות. חותכים כל בננה לשניים עד שלשה חלקים על פי אורכה – על כל חתיכה להיות באורך של כ7 ס”מ בערך.

מסדרים את נגיסי הבננה על משטח מכוסה בנייר אפיה – מעמידים אותם על הצד עליו הם עומדים יציב יותר.
יוצרים גומה במרכז חתיכות הבננה עד לעומק של כשלושת רבעי גובה.

ממיסים שוקולד מריר בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות – אחרי כל 30 שניות מוציאים, מערבבים ואם עדיין לא נמס לחלוטין מחזירים לעוד 30 שניות וכך הלאה. מכינים קערה נוספת ובה בוטנים קצוצים/אגוזים קצוצים/סוכריות צבעוניות/קוקוס או כל קישוט אחר שעולה על דעתכם.
טובלים את הבננות בשוקולד המומס, עד למחציתן. נותנים לשוקולד לטפטף קצת ומייד מעבירים אל קערית הבוטנים ומניחים על נייר האפיה. מכניסים למקרר לכמה דקות עד להתקשות מוחלטת של השוקולד.

ברגע שהשוקולד התקשה מוציאים את הבננות מהמקרר ובעזרת שקית זילוף מזלפים חמאת בוטנים אל כל שקע.

מומלץ להכין הכי קרוב שאפשר לזמן ההגשה על מנת שהבננות תשמורנה על טריותן.
ניתן לטבול את הבננות במיץ לימון בתחילת התהליך (לאחר יצירת השקעים) על מנת להאט את תהליך ההשחרה – אך ציפוי השוקולד נתפס קצת פחות טוב על הבננה הלחה.

בהצלחה

אולי יעניין אתכם גם....

Thanks! You've already liked this